فروشگاه اینترنتی چیزی که این روزها با پیشرفت تکنولوژی همه با آن سر و کار داریم. مغازه ها و فروشگاههای فیزیکی تحت تاثیر شرایط ممکن است دچار آسیب هایی شوند. برای مثال وقتی بیماری کرونا همه گیر شده بود به دلیل قرنطینه سراسری خیلی از این کسب و کارها برای مدتی و یا برای همیشه تعطیل شدند. این موضوع باعث شد صاحبین این مکان ها متحمل ضررهای کم و زیادی شوند.
بعضی از افراد در همان دوره به جای نا امیدی از فرصت برای پیشرفت استفاده کردند. شاید بپرسید چه کاری کردند! آنها یک شعبه آنلاین مغازه خود را افتتاح کردند. بصورت اینترنتی محصولات خود را فروختند. با این حرکت هم فروش خود را افزایش دادند. هم یک شعبه همیشگی برای خود ساختند که همیشه در هر شرایطی باز است و بدون تعطیلی برایشان تولید درآمد می کند.
شاید خیلی از کسانی که از خیلی قدیم کاسب هستند و مغازه یا فروشگاهی برای فروش دارند تصور کنند اینترنت و تکنولوژی نیاز به دانش خیلی بالایی دارد. بگویند از ما گذشته و از این چیزها سر در نمیاوریم. ما به شما این اطمینان را می دهیم خیلی از صاحبان فروشگاه های آنلاین که امروزه در حال فعالیت هستند یک روز چنین تصور اشتباهی داشته اند. اما دلیل این فکر غلط چیست؟ دلیلش این است که بسیاری از افراد شرایط و تمهیدات ساخت سایت فروشگاه آنلاین برای فروش و خرید اینترنتی مشتریانشان را ندارند.
در این مقاله در مورد چگونگی و الزامات راه اندازی یک شعبه آنلاین برای کسب و کارمان، با هم صحبت می کنیم. اینکه برای این کار چقدر بودجه لازم است. چه مهارت هایی باید داشت تا از پس مدیریت فروشگاه اینترنتی برآییم.
هزینه راه اندازی یک فروشگاه فیزیکی
ابتدا بیایید در نظر بگیریم میخواهیم یک باب مغازه راه بیاندازیم. یک سری محصول هم برای فروش در مغازه بچینیم. فکر می کنید برای این کار چه اقداماتی لازم است؟ ابتدا باید برای خرید این مغازه یا اجاره بهای آن سرمایه به اندازه کافی دردست داشته باشیم. بعد از تهیه مکان، باید برای تأمین محصول که قرار است در مغازه بفروشیم مبلغی در نظر بگیریم. این فروشگاه یا مغازه قطعا نیاز به مجوز هم دارد که مدت زمانی فقط باید درگیر این مسئله بود. دکوراسیون و چیدمان این مکان هم زمان می برد هم نیازمند صرف هزینه است.
حال یک مغازه داریم با کلی محصول که باید فروش روند. اینجا داشتن مهارت کافی در بازاریابی فروش و شناخت دقیق بازار مرتبط با محصولات و خدماتمان به کمک ما خواهد آمد.
در راه اندازی سایت فروشگاهی برای کسب و کارمان هم به همین موارد احتیاج خواهیم داشت. با این برتری که این شرایط در تهیه فروشگاه آنلاین خیلی راحت تر خواهد بود.
تفکیک هزینه ساخت فروشگاه اینترنتی
برای راه اندازی مغازه ای که در بالا صحبتش را کردیم، بنظرتان فقط هزینه برای خرید و اجاره است؟ خیر. هزینه آب و برق و امکانات این چنینی، هزینه حقوق و مزایا و ایجاد امکانات برای نیروی انسانی خودش مبلغ بالایی دارد. که برخی از این هزینه ها همیشگی و ماهانه است. شما برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی نیازی به صرف این مبالغ بالا ندارید. با بودجه منصفانه تری می توانید صاحب یک سایت فروشگاهی شوید.
برای ساخت سایت هزینه هایی که باید در نظر داشته باشید از این قرار است:
هزینه طراحی سایت فروشگاهی
هزینه سرویسی که سایت با آن طراحی می شود. برای مثال اگر بخواهید سایت شما بصورت کدنویسی اختصاصی ساخته شود از پنجاه میلیون به بالا باید در نظر گرفت. اگر بخواهید از سیستم های مدیریت محتوا مانند ورپرس و جوملا و … استفاده شود این مبلغ کمتر است. برای طراحی سایت فروشگاهی با توجه به اینکه به چه شرکت یا شخصی این کار را می سپارید مبالغ متفاوت است. اما میتوان گفت از هفت هشت میلیون تا بیست میلیون رقم معقولانه ای می باشد. این تفاوت بستگی به خیلی چیزها دارد که قبل از بستن قرارداد با صحبت با شرکت طراحی سایت یا شخص طراح سایت بطور واضح برای شما مشخص می شود.
تأمین محصول فروشگاه اینترنتی
قدم بعدی تامین محصول است. وقتی شما یک سایت فروشگاه اینترنتی دارید و حتی یک محصول هم ندارید اصلا جای نگرانی نیست. شما می توانید اول سفارش بگیرید بعد محصول را تامین کنید. کاری که خیلی از بیزینس من ها انجام می دهند. اگر از قبل در کار فروش محصول تجربه دارید که هیچ اما حتی اگر این کار را هم تابحال انجام نداده اید باز هم اگر بخواهید می توانید فروشگاه اینترنتی داشته باشید. به این صورت که یک محصول یا خدمات را انتخاب کنید. یک سایت فروشگاهی را تهیه کنید. خیلی از شرکت های طراحی سایت از جمله دلتا بعد از تحویل سایت، برای مشتری آموزش نحوه مدیریت سایت را در پکیج خود دارند. تمام مراحل استفاده از نحوه وارد کردن محصولات، چگونگی نوشتن توضیحات محصول به شما آموزش داده می شود. نگران نباشید.
وقت سایت فروشگاهی خود را تحویل گرفتید تا زمانی که در نتایج گوگل نمایش داده شود و مشتری جدید پیدا کنید حداقل سه ماه زمان می برد. نا امید نشوید. این زمان بهترین فرصت است تا بهتر یاد بگیرید روی سایت چه کارهایی باید انجام دهید. اگر هم بخواهید این کار را متخصص و کارشناس مربوطه انجام دهد که گرفتن نتیجه در اینصورت قطعی تر است. کار سئو و بهینه سازی سایت فروشگاهی خود را به شرکت یا شخص سئوکار بسپارید. هزینه سئو در قبال سود و درآمدزایی که برایتان به همراه خواهد داشت مبلغ ناچیزی است.
بعد از این مرحله کم کم مشتریان جدید به دایره مشتریان شما افزوده می شود. میتوانید به راحتی ابتدا سفارش بگیرید بعد برای تهیه محصول اقدام کنید. برای تامین محصول هم بهترین افراد همیشه عمده فروش ها و تولیدکننده ها هستند. بعد از چند سری سفارش به راحتی میتوانید با این افراد مذاکره کنید و محصولات خود را تامین کنید. اگر ابتدای کارتان است و تجربه ای ندارید بهتر است اول کار از یک محصول خاص شروع کنید. تامین یک نوع کالا همیشه راحت تر است.
توجه: در مورد داشتن مجوز هم برای سایت فروشگاهی خود تنها مجوزی که نیاز است بگیرید اینماد است. که زیر دویست هزارتومان قیمتش می شود. باعث ایجاد اطمینان و اعتماد در مشتریان می شود. این مجوز کمک می کند یک درگاه پرداخت مستقیم برای فروشگاه آنلاین خود داشته باشید.
جمع بندی
در این مقاله شرایط داشتن یک فروشگاه آنلاین را بررسی کردیم. گفتیم برای داشتن یک فروشگاه فیزیکی چه مقدار هزینه و زمانی مورد نیاز است. همچنین در مقایسه با یک فروشگاه اینترنتی دیدیم با مبلغی کمتر می توان یک شعبه آنلاین از کسب و کارمان برای همیشه داشته باشیم. فروشگاهی که نه هزینه خرید و اجاره مکان دارد، نه هزینه آب و برق و گاز، نه هزینه دکور و رنگ آمیزی دارد. دیدیم که حتی بدون داشتن محصول چگونه میتوانیم سایت فروشگاهی داشته باشیم و از راه فروش محصول کسب درآمد کنیم.